4D Weidevogelbescherming

4D Weidevogel-bescherming

Wilt u meer nesten en kuikens opsporen, met minder kans op verstoring en predatie? Dat kan met 4D Weidevogelbescherming, een slim communicatieplatform voor iedereen die zich bezighoudt met het beschermen van weidevogels in agrarisch gebied.

Met behulp van snelle en vooral simpele software worden drones, piloten en de mensen in het veld met elkaar verbonden. Zo kunnen ze gericht op zoek gaan naar nesten en kuikens die op de grond misschien niet eens te zien zijn. En ter plekke de verschillende vondsten verifiëren, registeren en met anderen delen.

Meer weten? 4D Weidevogelbescherming is onderdeel van het 4D Precisie Natuurbeheer platform. Klik hier voor meer informatie of ontdek alle voordelen in onderstaande video! Ook komen we graag langs voor een live demonstratie.

Weidevogelbescherming Krimpenerwaard: klaar voor de toekomst!

Hoe kun je in agrarisch gebied weidevogels beschermen zonder het veld in te hoeven? Dus zonder kans op verstoring of predatie? Kijk mee met de vogelbeschermers in de Krimpenerwaard! Samen met Orphiction werken zij aan slimme software die dit mogelijk maakt.

Weidevogelbescherming in de Krimpenerwaard - de kans op predatie verlagen

Wanneer het gras zo lang is dat we als weidewachters de kuikens niet kunnen vinden kan een drone uitkomst bieden! De drone piloten in de Krimpenerwaard werken heel goed samen met weidewachters door alleen heel gericht het veld in te gaan om een laatste check te doen. Op die manier wordt de kans op predatie verkleind.

Mens en natuur

Mensen als uitgangspunt met
technologie als middel

Geografisch overzicht

Elke bevinding geogerefereerd
te vinden voor alle betrokkenen